Vammaistyö

Vammaistyön tavoitteena on luoda kaikille avoin seurakunta, jonka toimintaan kaikilla halukkailla on tasapuoliset mahdollisuudet osallistua. Haluamme tukea jäseniämme löytämään oman palveluspaikan seurakunnastamme niiden kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan mitä kullakin on. Vammaistyön yhtenä tärkeänä tehtävänä on myös vaikuttaa asenteisiin, jotta ne olisivat myönteisempiä vammaisen henkilön kohtaamisessa. Vammaistietoisuutta lisätään seurakuntamme keskellä muun muassa koulutuksen ja tiedotuksen avulla tai järjestämällä erilaisia tapahtumia.

Vammaistyö toimii yhdessä lähimmäispalvelun kanssa järjestämällä mm. kuljetuspalveluja seurakunnan tilaisuuksiin, sekä tapaamalla vaikeimmin vammaisia ja pitkäaikaissairaita henkilöitä.

Kirkkorakennuksemme on esteetön. Pää-aulaan pääsee katutasosta ja ylös kirkkosaliin inva-hissillä. Alakerrassa on inva-wc. Ruokala ja muut tilat sijaitsevat alakerrassa. Inva-merkillä olevat autot voidaan parkkeerata seurakunnan eteen.

Vammaistyön yhteyshenkilö seurakunnassamme ja valtakunnallisesti:

Marjut Ounila

marjuto11@gmail.com

0405229977

 

viittomakielen opetusta

Kuulovammaistyö

Seurakuntasalissa on huonokuuloisten apuna induktiosilmukka.
Viittomakielinen tulkkaus on pääsääntöisesti sunnuntaisin.
Tulkkausasioissa ota yhteyttä suoraan yhteyshenkilöön, jotta saatte tarkemmat tiedot tilaisuuksien tulkkauspalveluista.
Kuurojen hengellisestä toiminnasta voitte ottaa yhteyttä yhteyshenkilöön, jotta saatte tietoja kuurojen tapahtumista kotimaassa ja ulkomailla.
Viittomakielenpalvelusta sekä opetuksesta voitte kysyä viittomakielenpalvelun vastuuhenkilöltä.

Näkövammaistyö

Näkövammaisilla ja lukemisesteisillä on mahdollisuus saada maksutta Hyvä Sanoma ry:n tuottama viikottain ilmestyvä äänilehti-CD.  Äänitteellä ovat helluntaiherätyksen julkaisut Ristin Voitto, Hyvä Sanoma, Fida, Elämä ja Valo, Kristitty, Evankelista, Avainmedia ja Kultalyhde.

Tilaukset: Soini Siirtola, 040 749 0877, soini.siirtola@luukku.com

Osoitteessa hsry.fi/kirjasto on poimintoja näkövammaisten Celia-kirjastossa olevista herätyskristillisistä äänikirjoista.

Hyvä Sanoma ry:n näkövammaispalvelu järjestää kesäisin näkövammaisten hengellisen leirin.